måndag 30 juli 2007

Knottrigt gummi på Luciano!!

Nu kanske inte knottrigt gummi är det första man associerar med en Ducati 748, men just idag gör jag det.

I varje hårdare inbromsning har jag två alternativ:
1) Att åka fram som en smörklick på het potatis och sitta som en schmäck i tanken
2) att hålla kvar innerknät mot tanken och motverka ovanstående problem.

Det är väl i sig inget större problem, men om jag håller kvar båda knäna mot tanken så blir det så förbålt svårt att flytta ut kroppsvikten och hålla hojen mer upprätt i kurvan. Och knät. Med knäpucken. Som är tämligen oskrapad. Åtminstone om man undantar tillfället som även genererade ett rump- och hojskrap.

Så i veckan vände jag upp och ner på internätet efter ett par Stompgrips som skulle levereras innan SMC-kursen på lördag. HIttade via CSS ochde kom redan efter ett par dar. Så idag skulle de på. Ett par knottriga gummiplattor som ska fästas på tanken, det måste ju gå fort. Turligt nog hade jag fått monteringstips på senaste Kinnekulle-körningen om att använda hårfön, värma och dra bort pappret lite i taget. Tur att hojen står precis utanför fönstret till tvättstugan så det fanns el nära, tillskillnad från när man skulle värma bilrutan för den där transponderh-et.

Skred till verket beväpnad med hårfön modell större och en ängels tålamod. Ängeln försvann efter ett tag och ersattes av en honjävul. Attsingen vad trist det var. Och svårt att inte få några bubblor! Men nu sitter de där, lite olika, men dock på plats. Ett strategiskt placerat Ducati Corsemärke placerades dessutom precis ovan bucklan i tanken, så nu finns den inte mer...
Snygg tank, det man inte ser finns inte...

Jaaa, vet inte vad Luciano tycker om att bli inklädd i knottrigt gummi... Men det lär väl visa sig i helgen!Luciano iklädd knottrigt gummi. Inte vackert, förhoppningsvis bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Funkar dom bra?
Och var hittade du dom? På "CSS", vad är det?