söndag 29 juli 2007

Finmek i solen - regnet - solen

Om jag skulle ta och börja beta av den lilla listan med saker som ska åtgärdas på Luciano. Om jag skulle... Nu när jag har uppgraderat verktygslådan och allt. En liten eftermiddagstur till Biltema kan göra underverk för den tröttaste verktygslåda och det var väldans vad fina de nya långa lednycklarna var! Hjulen tog jag av redan i fredags för att hinna lämna in för däcksbyte innan helgen. Fick upp honom på bakstödet själv (det är ju plättlätt när man väl har gjort det ett par gånger!) och fick t.o.m. loss bakhjulet. Alldeles. Själv. Kom inte och säg att det inte går framåt! men det kinkiga framhjulet tarvade hjälp och en hel del pundande innan hjulaxeln kom ut. "Lossa muttern och tryck ut framaxeln." Tryck??? Jodå, den ska man kunna peta ut med tummen. Haha, försök det om ni vill! Här krävs det rejält bankande för att få ut den på andra sidan... Lossnar metallflisor gör det när jag skruvar på den också, verkar minst sagt lite knas. Dags att byta den, har redan slipat ner en liten bulle på den en gång. Men inte fanns den hemma på Ducati Sthlm, får kolla med Biscaya när de öppnar på tisdag.

Men hjulen till trots, jag hade ju lite mer saker på min att-fixa-lista. Som dessutom växt då jag lyckats beställa hem sk. stompgrip - genomskinligt knottrigt gummi till tanken. Fult som stryk, men ska vara ruggigt bra för knägreppet. Tog mitt pick och pack, gick ner till hojen, tog av kapellet och började plocka bort grejor. Har lagom fått av kåporna och batteriet när regnet kommer. Fort ihop med alla grejor (jag vill ha garage!!!) och lagom när det är klart och jag är blöt så slutar det regna. men vad tusan! Kollar himlen och ser idel blått. Jaha, på't igen!

Gör rent bromsoken som såg ut att ha badat i skit, satte i nya beläggen, kollade främre kamremmen, gjorde rent runt batteriet, torkade av den nysmorda kedjan, klappade på honom och satte tillbaka kapellet lagom innan nästa regnskur. Nu är det bara sätta tillbaka hjulen, gummigreppen, kraschpuckarna, hastighetsmätarmojen (som lär dröja till vintern...), nya blinkers samt några kul dekorationer till kutsen... Jag behöver mer semester!

Inga kommentarer: