måndag 3 december 2007

Grappa?!

Prova grappa ingår ju i en ducatists tillvaro. Sen att jag tillhör de som anser att grappa gör sig bäst som avfettning till hojen, det får man glatt strunta i. Iallafall när det bjuds på grappaprovning och garagevisning i ett!

För alla som har läst senaste Cucciolo så är Johans garage känt. Det står två vackra gamla bilar och en vacker inte lika gammal hoj där. Stort och fint, dessutom verkade det misstänkt rent på saker - mekar han inte i garaget? När vi kom dit nu så stod det dessutom en stereo, en projektor, ett bord fullt med grappa, vin och tillbehör samt en kaffemaskin där. Inte illa för att vara ett garage!
Så här fint var det uppdukat från början...

Övning ger färdighet heter det ju, så jag övade. Smakade och luktade på provningsgrapporna. Försökte att inte göra alltför fula miner när jag smakade, lyckades tyvärr mindre väl. Försökte igen och kom faktiskt fram till att numemr tre inte var alltför hemsk, eftersmaken var rätt okej. Vackert så, det går långsamt framåt... Citrongrappan och chokladgrappan slank också ner utan större problem, men det räknas inte riktigt. När jag tyckte att jag hade övat tillräckligt så kunde jag med gott samvete istället hälla upp ett stort glas Amarone.

En sådan bil är inte alla som har i garaget! Passar bra att dricka grappa i.

Lite stökigare senare på kvällen...


Ett så kallat "garagetroll"

Vi drömmer oss tillbaka till Gotland Ring
Fram för mer garagefester!

Inga kommentarer: