tisdag 11 december 2007

Feministisk satir - kan det vara något?

Igår var jag på teater och inte vilken teater som helst. Nej, det var frågan om feministisk satir! Känsligt det där med feminism har det blivit, folk kan tolka det som att man tycker tjejer är bättre än killar eller att man helt enkelt hatar män.

Nåväl, det här var en föreställning som heter "Välkommen till verkligheten" av en grupp som kallar sig Vi som vet. Tre tjejer som både har skrivit och står på scenen och som till vardags försörjer sig som civilingenjörer i karriären. Jösses, man blir matt bara av att tänka på det! Men framförallt var jag så imponerad. Det var en helt underbar föreställning!

Igenkänningsfaktorn var såklart hög, mycket att skratta igenkännande åt. Allra mest skrattade vi åt sketchen med de två fotbollstjejerna som hävdade att de inte var så tjejiga som andra. Och att killarna nog faktiskt gillade när man var lite naturlig. Samtidigt som de stod och toksminkade sig till en fest... Översätt fotboll till hoj såvar vi tvungna att erkänna oss skyldiga till just den dialogen själva. Hmmm, avslöjad!

Dessutom är de roliga, framförallt Boel är en riktig komedienne. Sen var det såklart en del saker som var lite lagom "nej-jag-vill-egentligen-inte-behöva-tänka-på-att-det-är-sådär", det är ju lättare att vara glatt naiv... Summa summarum var det rejält underhållande, aldrig långtråkigt och om de spelar igen så bara måste du gå och kolla!

Tänk att jag känner de här coola och duktiga tjejerna...

Inga kommentarer: