söndag 27 april 2008

Kåpor, batteri och en j-dra laddregulator...

Yes box, sidokåporna hemma efter lacken. Tack Ronny för att du hjälpte mig att hämta dem! Alldeles röda och blanka, även om finishen inte är i klass med originalkåporna. Men vad gör det - de är ändå kraschkåpor.
Efter lite vila i Björnlunda igår, och lantliga sysslor idag (sätta potatisen t.ex. - viktiga saker!) så åkte jag hem och kavlade upp ärmarna. Dags att få på det där batteriet, det kan ju inte vara alltför svårt. Eller?
Bort med hela hållaren, den bygger ju en bit ut. Titta vad bra kamremskåporna är som bakgrund till batteriet, bara att vira fast det på något bra sätt. "Bra sätt" består i spännrem, buntband och silvertejp enligt mig. Vackert? Inte det minsta!
Ja, det ser för j-ligt ut. Och nån läsare har säkert en anledning till varför man inte ska göra så här... Säg det snabbt innan jag kör!

Men det borde sitta iallafall, och hur det ser ut döljs ju av kåporna... Men sen var det ju den där laddregulatorn som istter under batteriet. I vanliga fall sitter den i ett fäste under batterihållaren, men nu var ju det fästet också borta. Ajaj. Och vad tusan vågar man fästa den i? Ett samtal till Lasse gav för handen att det iaf inte borde vara något problem med att den låg emot andra saker. Man vet ju aldrig eftersom den satt för sig själv fastsatt i plasthållaren... Men å andra sidan är det en del som blir varmt där i krokarna, avgasröret t.ex. Och kanske slangarna mellan oljekylaren och motorblocket, det verkar ju rimligt. Ajaj.
Fiiiin! För ögonblicket är t.o.m. finkutsen på, den byts innan första bankörningen...

Kåporna gick iallafall på utanför batteriet, en seger i sig. Så tillslut så lät jag den där j-dra regulatorn hänga löst i ett buntband under batteriet och klämde dit kåporna. Det som inte syns det finns inte. Basta. Jag kan ändå inte köra eftersom jag upptäckte att jag hade tagit ut hjälm och stövlar till Björnlunda. Fiffigt. Superfiffigt. Särskilt att inte ta hem dem.... Får åka ut imorgon efter jobbet och hämta, det ingick inte riktigt i planeringen.

Men så går det när man super bort sina hjärnceller på roliga fredagsöl!

2 kommentarer:

SuperSport sa...

Härligt med lite fulmeck, tur att man har kåpor att dölja sånt med ;-)

hauge sa...

Tappat stinget lite när vårsolen tittar fram?????