söndag 21 oktober 2007

Karlar i klänning!

Som gammal studentspexare hörsammar man ju när skallgången går "dags för jubileum!". Det bästa ur de senaste 10 åren ska klippas ihop och visas för pubilken. Av närmare ett femtiotal gamla skådisar kommer alla utom ett par stycken, bara för att göra sina gamla roller. Genomdraget idag ledde till en del kul scenarier:

1) Skådis har lagt ut lite sedan studenttiden. KMP (de som syr och sminkar) jobbar hårt på att lite diskret transformera kläder till större storlek...
2) Killar spelar både kill- och tjejroller och ska sminkas om under pågående spex tills de ska in igen. Då kans man få se en kille i korsett, sitta och sminkas med lösskägg. Intressant!
3) Killar som spelar tjej måste repa i klänning och högklackat för att öva sig inför premiären. Det inebär att man helt plötsligt kan få se en kille med (riktigt) skägg gå runt i klänning, peruk och högklackat. Bara sådär, för att vänja sig, det var ju gubevars 1o år sen sist!
4) En isbjörn i normalstorlek knata ombord på en båt...

Om inte det skulle räcka för att bevisa att man har gjort rätt så är alla underbara gamla scener det övertygade argumentet. Det bästa av 10 år är ruggigt bra, skrattmusklerna jobbade för högtryck under genomdraget idag. Och så sist men inte minst, alla härliga kompisar som är där! Har man gett spexandet några år av livet har man skaffat sig kompisar för lååång tid framåt. Sen att det var som ett smärre dagis med alla barn hit och dit, det är smällar man får ta. Vi är tydligen i den åldern...

Kom och kolla på Kårspexets jubileum 2-3:e november! Mer info finns på www.karspexet.se.

1 kommentar:

SuperSport sa...

Men det är väl en trevlig kontrast mot alla galna gubbar i skinnkläder som du umgås med under sommarhalvåret ;)