lördag 23 augusti 2008

Semester på landet

Sista semesterdagen på landet. Dags att skapa lite ordning i kaoset och fylla kylen i lägenheten igen. En tom (nåja) kyl hemma hos mig, så kan det ju inte se ut. Som på beställning är det lite soligt och efter allt regnande kan det nog ha kommit svamp. Kanske, kanske... I skogen ser det bitvis ut så här:
Tragiskt, skogsmaskiner som förvandlar skogen till leråker. Men på andra ställen fanns det svamp. På första stället hittade vi skogens gula guld - kantareller i massor! Så vi hade kunnat ta två stora korgar, det som kändes lite onödigt när vi åkte...

Men inte nöjer vi oss med det där, vi hann ju knappt komma in i skogen. På jakt efter nästa kantarellställe ställer vi av den tunga korgen, vi kommer ju ändå förbi igen. Den lilla korgen får räcka. Men så hittar vi Karl Johan istället för kantareller. En här, en där, en till där, ännu en. Tillslut fick jag ta av tröjan och plocka i och vi försökte titta rakt fram på tillbakavägen. Så gott nu två svampnördar klarar av det, d.v.s. inte alls. Till slut blev man glad när det visade sig att de var maskätna eller för blöta, då behövde vi inte plocka dem. Bakvänt var ordet.

Hemma igen städade jag ut den här lilla fläckiga gynnaren från garaget, uäck!
Som avslutning så njöt jag kaffe i solen och Mao lekte med en pinne när han inte jagade upprörda fåglar.
Semestern är slut, nu väntar lägenhet, jobbet och något slags normalt liv. Så normalt det nu kan bli för en desmoholic. Fyra bandagar till är inplanerade och ett besök i Valencia för MotoGP i oktober. Det finns hopp!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh så gott med svamp!!! Ser bra ut det där! :)

Lilldocke sa...

Du får följa med ut och plocka nån gång, så får du äta upp den eftersom jag inte gör det...

Anonym sa...

Isa, svamp och falukorv é fint det ;-)