måndag 11 augusti 2008

Roadtrip till Knutstorp del 1 - Lycke

Det är långt till Knutstorp och Ljungbyhed. Så varför inte ta lite semester och hälsa på lite ducatister på vägen?

Stoppet blir på västkusten, bor man så lägligt till får man räkna med gäster! I lördags rullade vi ner 50 mil och inkvarterade oss hos Martin.
Telefonsamtal lagom innan vi kom till Göteborg:
-Hej, nu är vi vid Landvetter!
-Kul, då är ni här om mindre än en timme.
-Vi är hungriga, får vi mat?
"Tystnad"
-Ehhh.....
-Vi har bara ätit lunch, så vi måste äta middag. Det tänkte vi att vi skulle äta hos dig :-)
-Ok, köp ett paket köttfärs så löser vi det.

Middagen var utmärkt, färsk pasta med god köttfärssås och jag tog självklart inte ketchup till den. "Lite" vin på det så var kvällen komplett.

Efter att ha sopat rent i kylen till frukost (vår värd gjorde stora ögon) så lurade vi dessutom ut vår värd i den dyblöta skogen för svamptur. Ingen svamp men mycket skratt och fin utsikt. För att inte svälta ihäl så blev det dessutom en eftermiddagstur till Citygross och en full vagn inhandlades. Vår värd fick oväntat fullt i kylen och Hauge fick en smörgåstårta.

Smörgåstårtan överlämnades och vi blev kvar hela kvällen. Isa var fyllechaffis och festade på cola tillsammans med fru Hauge som för övrigt bakar Sveriges bästa kanelbullar. När vi bjöds på dem så satt både jag och Isa och kastade lååånga blickar på sista bullen tills vi kom fram till att vi visst vågade ta den och dela på den.

Isa lekte rally på småvägarna hem till Lycke så att pip-Lisa i baksätet blev lätt åksjuk. Inte värre än att jag klarade hela vägen hem tack och lov, men snabbt sänggående blev det iallafall. Måste ju ladda inför morgondagen och utflykt till Dyrön!

Inga kommentarer: