fredag 21 mars 2008

Vad skulle man annars göra en långfredag?

Fredag morgon, sovmorgon och en lååång helg framför mig. Kliver upp, tittar ut och ser det här:
Snö, snö och ännu mer snö!

Inser att nu är det läge att ta tag i kåporna, vad skulle jag annars göra? Skuttar ut till bilen för att hämta Dremel och lite avgasrörsdelar och snabbt som tusan tillbaka in igen. Nere i källaren väntar både arbetsbänk och den stora tvätthon, som gjord att skrubba kåpor i.

Börjar med avgasrören, de delar som ännu inte var klara. Har nu med hjälp hittat hur man låser vinkelslipen i full fart, så jag sätter den i skruvstädet istället för rören. Lite extra puts på det jag trodde var klar, och så puts av de delar jag inte hade gjort. Sen fram med Dremeln för att borsta till där jag inte kom åt - d.v.s. rätt många... Måste försöka köpa en liknande slip-platta till Dremeln som på vinkelslipen, borsten funkar inte alls lika bra!

När det är klart ger jag mig på att skrubba kåporna. En halv flaska Vim (ja, den heter JIF numera...) och lite diksmedel senare är de faktiskt ganska rena. Mina händer ser mer ut som rosa russin än händer, men vad gör man inte för skönheten?

Jätteskitig V-bit, inte rengjord sen Gotland. Det ser man...

Men när jag kommer till lagandet går det sämre. Superlimmet har torkat, borrmaskinen med slipplattan behöver laddas och spacklet var för kallt av att ha stått på vinden. Så det fortsätter jag nog med imorgon... Solen tittar fram och jag överväger en promenad.

Solen skiner på den nyfallna snön, vackert!

Men det blåser småspik, ingen bra idé att gå ut. Mycket bättre att koppla av med tidningar och en kopp te i soffan!

Inga kommentarer: