tisdag 11 mars 2008

Bästa mattipset

När jag nu har halkat in på mattips lite då och då så kommer här senaste tipset:

Bjud hem några vänninor på middag. Fixa både förrätt, varmrätt och efterrätt. Samt lite crustader med romsås till fördrinken. Då blir det garanterat mat över till minst två middagar åt dig själv efteråt!

Nu vet jag att fetaostfyllt kycklingbröst inlindat i bacon passar till såväl pasta med medelhavsrelish och broccoli som pasta med haricot verts och västerbottenostsås. Ja förutom lördagskvällens potatisklyftor förstås...

Om man ska göra det lite mer som ett recept:
Dela ett kycklingbröst i bitar och stek
Koka färsk bandpasta och haricot verts i samma kastrull
Värm lite crème fraiche med några droppar kalvfond och lite riven västerbottenost
Häll tillbaka pastan och bönorna, vänd runt och ha på lite mer ost
Lägg upp på tallriken brediv kycklingbitarna, toppa med lite halva körsbärstomater eller något annat rött för syns skull...

1 kommentar:

hauge sa...

Gokväll!
om du byter ut kalvfonden mot pepparrot så för du en kanonsås till grillad fisk!

Tjingeling