lördag 23 juni 2007

Gelleråsen - nästan som hemma

Så var det då dags igen. Bankörning med Ducceklubben på Gelleråsen, plus en dag med klubben Sun-Shine direkt efter det. Mmmm, dubbeldag! Dubbeldagar sitter så extra fint för fegpottor som jag, det går alltid bättre dan efter. Första passet första dagen går i snigelfart och jag undrar hur sjutton jag ska våga köra fortare än det här. Men på något sätt ger det sig och på eftermiddagen vågar till och med jag gasa lite iallafall.

Somnar sött i baksätet på vägen dit så grabbarna fram fick lite lugn och ro, kommer fram vid 21.30 i stilla kvällssol. Svensk sommar när den är som bäst! Grillen vill som vanligt inte ta sig, miljövänliga tändvätskor är helt värdelösa på sin uppgift. Tillslut brassar vi på biffarna, majskolvar och Västerbotten-quesadillas. Mums! Gå och lägga sig? Vi som har det så bra! OK, upp kl 07.00 imorgon - eh idag - jaja...

Grillning vid campingstugorna

Körning efter frukost i solen. Hua, 30 hojar i vit grupp! Byter snällt ner mig till grön grupp med löfte om att få köra om även på kortrakan. Rullar strategiskt fram hojen längst fram, så det ska bli fritt spår på nästa pass. Brummar ut ur depån i mycket lugnt tempo, går högt upp i första kurvan och svänger snabbt. Bäst att öva när det ändå är första varvet i lugnt tempo! Men - ska det luta så här mycket? Nog för att det vore kul att skrapa knäpuckarna, men i första kurvan? Ohh, nu ligger jag ju på marken! Glider med hojen ut i sanden, stannar precis på kanten. Sträcker mig och stänger av motorn som fortfarande tuffade och gick (nu passade det minsann!). Foten är fast under hojen, men det gör inte ont någonstans vad jag kan känna. Isa är snabbt framme och lyfter undan hojen så jag kommer upp. Fortfarande inte ont någonstans och hojen verkar hel. Ser man på, det lönar sig att köra lusigt... Skrapad, men inte farligt skadad hoj. Hurra för kraschkåpor!

Startar, sätter mig upp och puttrar runt banan in i depå. Skakiga ben, men i förhållandevis gott skick. Jaha, då har man förvandlats från en i gruppen "har ännu ej vurpat på banan" till "första vurpan avklarad". Förutom skrapmärken på kåporna, handtagen, fotpinnen och skinnstället så var det bara stövlarna som råkade illa ut. Ett par Gore-Tex stövlar inte alls gjorda för tuff körning. Trots att det gick långsamt och jag bara gled några meter så var det ett stort uppbränt hål vid lilltån. Hu! Kör aldrig med sådana dåliga stövlar! (Ironiskt nog hade jag försökt köpa nya redan innan, men de var slutsålda i min storlek. Nu har de kommit till butiken, dags att hämta ut.) Ledsna stövlar..... Och detta av en vurpa i låg fart och kort glidsträcka!

Resten av dan ägnas åt att försöka köra bort nojan, det går förvånansvärt bra. Ja, förutom i just den kurvan då... Gasa, gasa på rakan - tvärnit, puttra genom kurvan och så gasa igen.
Bättre och bättre, pass för pass...

Solen skiner på oss och näsorna blir rödare och rödare. Efter sista passet kollar vi på licensförare som kör så in i h-e! Synd bara att det ylar så illa om radfyrorna. Grillen tänds igen, ölen kommer fram och gigantiska hamburgare grillas. Solen skiner och finns det verkligenbättre sätt att semestra på än att bo in sig i en asfaltsdepå?

Dag två, nu satan ska det köras! Regn - nej vad nu?! Hinner köra första passet och spåra åt grön grupp, sen blir det för blött. Sa jag att jag hade glömt regnjackan? Mitt fel alltså... Ingen mer körning den dan, men mycket fika och skitsnack i depån. Inte illa det heller, men lite uppehåll hade inte suttit helt fel. Packar ihop och lastar på för hemfärd, somnar som en klubbad säl. Vaknar med ett ryck av att vi tvärnitar. En smart midsommarbilist kör på fel sida av vägen utan lysen - det höll på att gå illa. Tur att vi har surrat hojarna ordentligt!

Avsläppt utanför Mariefred, rullar stilla i småregn mot hemmagården. Trött är bara förnamnet, två glas vin sen låg jag i säng med katten purrandes på magen. Bättre kan man inte ha det...

Inga kommentarer: