söndag 11 januari 2009

Hämta hoj, polera rör - rena arbetslägret

Den vackra Bellona, röd 1098 har senaste tiden delat garage med Don Vito ute i Björnlunda. Men nu var det dags att återbörda henne till stan och det stora garaget där kraschkåporna ska fixas till. Så igår tittade vi på släpet på parkeringsplatsen, konsterade att det inte var en lämplig dag att köra olagligt med sommardäck, åkte till macken och hyrde ett likadant med vinterdäck.

Idag var det dags att påbörja fixandet, vilket för min del var att ta pusslet bestående av blandade avgasrör och börja putsa dem. Bruna, rostiga, usch och fy. Så otroligt bra att garaget var utrustat med en liten fast polermaskin! samt en pelarborr och scotchbrite-trissa.

Några timmar senare var polertrissan i maskinen nästan slut, det låg slipmedel, lumpdelar och skit i oanade mängder bakom maskinen. Men rören började arta sig. Det blev i det närmsta kromglans på vissa delar, andra var knivigare. Och för att få klart det hela behöver jag införskaffa en ny lumptrissa åt garageägaren. Det började bli lite svårt att komma åt på slutet. Nedsliten trissa = liten trissa = svårt att komma åt de krokiga rören.

Men mobilen låg hemma, så något foto på de fina rören blev det inte. Får försöka komma förbi och skaffa bildbevis snart...

1 kommentar:

hauge sa...

Inga bilder, -inga kommentarer!
:-)