söndag 4 januari 2009

Boan uppruggad och klackarna fastlimmade

Inna jul dök det upp en glittrig liten inbjudan i brevlådan. Javisst, i den fysiska lådan - inte i mailen! Jag var visst inbjuden till en "liten men glamourös soaré", inte illa. Alldeles för ont om den typen av tillställningar nu för tiden.

Så dagen efter årets stora dagen-efter-dag så dök jag in i garderoben och hittade en fjäderboa och en partystass. De höga klackarna på och oljan ordentligt avskrubbad från händerna. Ett par flaskor bobbel i en presentförpackning fick ersätta drinklikören som glömdes i fel lägenhet, så hoppade vi in i taxin.

Väl i festernas högborg Sumpan så fick man en fördrink i näven och snittarna serverades. Den första omgången snittar ska tilläggas, någon hade uppenbarligen stått hela eftermiddagen och fixat. Drinkbordet var lika imponerande med en salig blandning sprit och likörer.

Sedan startade drinkblandningen med hjälp av små lappar med nummer på. Bara att försöka hitta på en drink med just de två ingridienserna. Vissa lättare och andra svårare... Minnesvärda drinkar är shotsen med melon- och bananlikör, bobbel med kurant samt den suveränt goda glassdrinken med Kaluha och mintlikör. För att inte tala om den tyska gräddlikören i en flaska formad som en spermie...

Tack Nillan för ett underbart initiativ, synd att du inte blev av med fler flaskor av de konstiga likörerna. Snart har någon annan en fest för att bli av med sina och då kan du bli av med dem!

Inga kommentarer: