torsdag 28 februari 2008

Fastfood på italienska

Om man kommer hem sent efter att ha tränat (ojoj, vad jag var duktig!) är det bra med mat som går fort att fixa. Snabbmat med andra ord, utskällt och farligt. Men bara för att det går snabbt behöver det varken smaka sunk eller vara dåligt.

Dagens fastfood - så enkelt att t.o.m. ungkarlar (iaf de i Ducceklubben som hyllar det italienska och garanterat har parmigiano i kylen...) borde ha ingridienserna hemma.

Koka fullkornspasta
Släng i ett rejält gäng broccolibuketter när det är ett par minuter kvar
Riv en rejälv bit parmigiano
Häll av vattnet, häll på lite olivolja och gärna lite grön pesto (inte för mycket)
Blanda runt, kör svartpepparkvarnen ett par varv och häll upp
Strö över osten, vänd ner den
För en sista knorr, ringla över lite crema di balsamico. Det går bra ändå, men den sätter verkligen sprätt på det hela
Lägg till lite antioxidanter genom ett glas rött vin till, Valle Reale satt fint

Du har nu fått i dig rejält med fibrer, proteiner, massor vitaminer C och även A och B, järn, antioxidanter, omättade fetter och andra nyttigheter. Det tog 10 minuter och ger dig tid att njuta av maten och vinet!

1 kommentar:

SuperSport sa...

Pasta, svartpeppar, parmigiano och rödvin kan en unkis leva på lääääänge, så det finns alltid hemma.