söndag 17 februari 2008

Traktormek

Väl utkommen till Björnlunda meddelar mor min att här blir det inte tid för hojmek, det finns massor att göra. Meka med trädgårdstraktorn t.ex. som vid sista starten hade bolmat rök och varit konstig. Kunde jag meka med hojen var jag säkert bäst lämpad att meka med traktorn också - logiskt som bara en mor kan komma fram till.

Men först ut och släpa lite trädstammar som har kommit fram under allt granris. Tur att det inte var fler, tungt som attan för en trots allt fortfarande förkyld tjej. Men såå nöjd man blir när man ser stammarna ligga staplade, gammaldags hederligt kroppsarbete har en poäng...

Ut med traktorn ur garaget, skruva loss lite plåt och kolla på den lilla motorn. "Hmmmm...." Ser genast vad problemet är - det läcker olja på det varma avgasutblåset - men varför har jag såklart ingen aning om. Inte har jag lust att stå ute heller och skruva isär motorn, så domen lyder "ring Rolle och be honom komma och kolla på den. Så måste du köpa nytt luftfilter och byta också, det är slut."

Eyyy, jag har lärt mig något!

Sen har jag trots allt lite tid över och dyker ner till Luciano i källaren. Har kommit ända längst bak i rengöringen och ger mig på bakre bromsoket.


Före. Inte helt rent.... Bakläxa på min tvättning under sommaren!


Efter. Klart bättre!

Mer blev det inte idag. Jo, fick på fjädern till stödet och skruvade fast glidbanan till kedjan under svingen, men mycket var det inte... Jag börjar få vårstress! Hur vore det om jag fixade bromsslangarna? Och satte på nya dreven och kollade om kedjan gick på eller om den måste bytas? Samt började med kåporna!!! Jaja, det är lååångt kvar...

Inga kommentarer: