söndag 24 februari 2008

Latmaskarna frodas

Nu är det söndag kväll, maten står i ugnen och det ter sig klart osannolikt att jag kommer krypa ner i garaget efter middagen. Illa, illa - enhel helg i Björnlunda utan att ha putsat på Luciano! Jag som hade tänkt att göra rent kedjan och kolla om den går på nya dreven. Men då är det bra om man får bort låsringen runt gamla drevet så den kan flyttas över till det nya. Och för att få det behöver man ett smart verktyg som är motsatsen till en tång så man kan bända utåt när man trycker ihop skacklarna istället för att trycka ihop. Självklart har jag glömt att fixa ett sådant, har bara tänkt på det i några veckor...

Men göra rent kedjan kunde jag ha gjort. Samt de båda bromsoken fram som nog går att få renare än vad de är idag, det gick ju rätt bra på bakoket. Lampolja rockar, mycket bättre än avfettning. Måste snart köpa en ny flaska, särskilt om jag ska ge mig på kedjan. Skyller på det och rycker upp mig nästa vecka. Absolut!

Kanske t.o.m. ska ta mig i kragen och fixa med kåporna i veckan? Samt göra klart avgasrören så jag kan sätta tillbaka dem? Vilken bra idé!

Så här ser det ut när man tar bort bakre avgasutblåset, den lilla rörbiten ska också bli fin!

Men det förutsätter såklart att jag jobbar lite mer normala dagar så det finns någon slags ork kvar på kvällen och den sannoliken är inte så hög.

Suck, det är jag och Askungen...

Inga kommentarer: