torsdag 7 januari 2010

Ny lägenhet - upptäcksfärd

Vad är det första man gör när man har fått tillträde till nya lägenheten? Man går dit och kollar runt lite, pillar lite och funderar på färger. Öppnar lite lådor och hittar - mat! Och tårtljus! De hade uppenbarligen glömt att tömma en skafferilåda på mat, den var helt full av ris, pasta och mjöl. Hoppsan då! En annan låda hade vissa rester av kalas, tårljus och annat:
Städfirman hade inte riktigt gjort sitt jobb - och då tänker jag inte på spindelväven och dammet som var kvar... Suck, hur svårt kan det vara att göra sitt jobb???

När vi tröttnat på det så gick vi lös på telefonjacken. Ett i varje rum känns inte helt nödvändigt i denna IT-era. Förutom att vi tänkte ha Ip-telefoni så hag vi ju bärbara telefoner och behöver inte ha jack överallt. På vissa socklar var det till och med dubbla dragningar, fint som snus. Slita, slita, vi kände oss som en viss TV-reklam. Tur att målarna kommer sen och gör fint igen...
Sen var det diskmaskinsproblemet. Idag har vi en superfin, tyst, 60 cm diskmaskin. Den vill vi ha med, men i köket fanns bara en 45 cm maskin. Men man borde kunna byta en av lådhurtsarna mot en diskmaskin, det måste undersökas:
Ut med alla lådor, loss med alla skruvar. Men skåpet det satt fast. Frågan är nu om det förbenade avloppet kommer sitta ivägen eller inte. För självklart gick avloppet bakom första skåpet och brunnen satt precis mitt emellan. D.v.s. in på nästa också. Så har vi otur så får vi inte in maskinen i något av de tilltänkta hålen :-( Nåja, än finns det hopp.
Fast först ska jag bara vila lite. Passade på att bli förkyld när det närmade sig jobbtid igen. Så självklart kan inte jag göra något jobb, det får herrn utföra. Jag satt på golvet mot det varma elementet och tittade på när skåpet undersöktes... Prosit!

1 kommentar:

hauge sa...

Grattis och välkomna till familje livet som oftast består av renoveringar eller tillbyggen istället för vesäntligheter som motorcyklar och annat...
Fast det är gött när det är färdigt!
Lycka till!