lördag 7 februari 2009

Goodbye jobbet, hej garaget!

Inte så länge sen senast, men likväl läge att packa sin kartong och lämna jobbet för ett nytt. Hur skönt som helst och jag fick ju hela tre dagar ledigt mellan. Förvisso fortfarande lätt nedgången efter influensa och mässa - samtidigt - så jag var väl inte direkt i form. Men det behöver man inte vara för att tillbringa lite tid i garaget med sin pärla.

Så in i bilen och ut till landet för att skrubba lite. Det är obegripligt hur mycket skit det kan finnas under kåporna på en liten hoj. Redan innan mässan fick jag ju bort generatorkåpan, vilket effektivt hindrar att jag ger mig på och skrubba rent bakom framdrevet, om jag inte samtidigt vill ha in massa skit bakom den nu bortplockade kåpan. Så jag fokuserade på främre delarna med alla j-la slangar, kopplingar och annat jävulskap.
Ganska så rent och snyggt, men jag är ju partisk. Frågar du Zeke är det "gör om, gör rätt" som gäller...

För att komma åt vill jag ha bort lilla säkringslådan från fästena. Plättlätt om inte ena insexskruven valde att snurra runt. Dremla, dremla, men inte f-n kommer man åt att drela ordentligt där! Efter ett antla otryckbara ord fick jag ut den ur fästet, med skruv och kom åt att dremla ett ordentligt spår i skruven. Voila, "bara" att skruva bort.
Polygrip, Dremel och en stor portion envishet så lossnade insexskruven...

Nåja, allt framtill utom hjul och bromsar rengjort. Och framtill i det här fallet betyder allt från främre svingen. Bara att sträcka ut de knakande benen och sätta på kaffet, lägga sig på soffan och klia katten.

Inga kommentarer: