fredag 14 november 2008

Bilar ställer bara till problem

Eftersom Don Vito står och myser i mammas garage i väntan på att boli demonterad så blir det lite mer biluppdatering. Det är bra att göra bilåtgärder innan vintersäsongen. Det kostar så sjukt mycket pengar att allt man vill göra med hojen helt plötsligt känns mycket billigare...

Service är bra, även på en bil. Särskilt när anslutningen till vevhusventilationen läcker värre ån på en gammelhyper. Ibland hoppar den helt ur, vilket resulterar i ett "något" oljekladdigt motorutrymme. En icke märkesverkstad fixade det temporärt för en billig peng, men det värmehärdiga silikonet var nog inte så värmehärdigt som det borde. Klet, klet, så var den lika loss igen. Fler än en nyckel är bra att ha också, särskilt för slarvmajor. Till sist har ungj-larna på gatan brutit bort ena kåpan till backspegeln, så %&%##¤¤"#/% onödigt.

Så idag lämnade jag in bilen på service och övrigt fix. Självklart var man tvungen att byta hela slangarna till vevhusventilationen, inte bara den lilla anslutningen. Men i övrigt hade det gått bra lät det på dem. Så nu återstår bara att hämta bilen och betala de fjuttiga 7.400:- kalaset gick på.

Det är ju för tusan nästan en slirkoppling!!!

5 kommentarer:

SuperSport sa...

Dags att förhandla om förmånsbil låter det som. Då blir det en ständig men jämn plåga i plånboken :-)

hauge sa...

Vadå?? förmån att få betala extra mycket skatt??.
Om fröken nöjer sig med nån liten obskyr japs som fortskaffningsmedel så går sjunker väl kostnaderna.....
:-)

tjingeling

SuperSport sa...

Har herr Hauge räknat på hur många sköna kronor som går till staten när man själv ska köpa och äga motsvarande bil för en skattad inkomst?

Lilldocke sa...

Jag har faktiskt tänkt på det. Men bestämde mig för att byta jobb istället, till en tjänst som inte berättigar till förmånsbil :-S Så gamla Saaben får hänga med ett tag till, värdeminskningskostnaden är iallfall rejält låg numera...

Anonym sa...

För helsicke, det ÄR ju en slirkoppling!!!
Sälj den där skiten o köp en japansk bil i stället!

/A