lördag 13 december 2008

Packa julklappar är kul!

Efter noggranna instruktioner från förra styret att det tar "eeeevigheter" att packa alla nästan 1800 julklappar i kuvert så var vi väl förberedda. Att det tar mycket plats insåg vi så platsen bestämdes till stugan i Björnlunda där det finns mycket utrymme och dessutom gott om sovplatser.

För att göra det hela på bästa sätt inhandlade jag redan på fredagen rejält med mat och vinköpet delgerades ut. Redan på förmiddagen (nästan i tid!!!) dök första bilen upp, förstärkt med Hersan som packhjälp. Något mer Italienskt dök sedan de andra upp lagom efter utsatt tid. Dock kom de med kuvert och diverse DOC-prylar som skulle med i utskicket, så för st då kunde vi börja rodda lite.

Bord ställdes upp, Jenny och Johan tog på sig att packa medlemskorten till de som skulle ha sådana. Tur att Jenny så smart hade skrivit ut de adressetiketterna för sig själva, ananrs hade väl inte korten haft så stor chans att komma med... Snart såg det ut som rena tomtverkstan, bara musiken fattades. Men lådorna fylldes ovämntat snabbt och när det började kurra i magen så hade vi kommit en bra bit på vägen. Så bra att det blev lite vin till luchen. Klart pastasalladen krävde vin!

Vi packade på och det gick riktigt bra. Men lunchvinet verkade ha tagit hårt på doktorn, för helt plötsligt kom han snubblande in i köket med en faslig fart och slänger sig fram till köksbänken och sliter åt sig hurhållpappersrullen och trycker mot huvudet. Jaja, skyll på att dörrposterna är lite låga... Ett rejält jack var resultatet och ett egentligt behov av ett par stygn! men det löstes genom en lokal rakning av huvudet och lite tejp. Sen var vi igång med packandet igen.

Låga dörrposter - pffff... Ska sluta bjuda på vin till maten ;-)

Bara ett par timmar senare började vi se slutet på packandet och det började dyka upp julklappar lite överallt i stugan. Tror mamma kommer bli lite förvånad framöver när hon hittar Ducce-julklappar lite här och där... Så lite styrelsemöte på det, samtidigt som inlånad hjälp började med middagsfixet. Bra tänkt där, mat är viktigt.

Mat och vin avslutade kvällen och mer om den ska inte skrivas... Men två bilar var fullpackade med kuvert innehållande julklapp, brev, klistermärke och tygmärke. 1780 styck närmare bestämt. Jösses! Ronny och jag sammanstrålade på Årsta postterminal tidigt på måndag morgon och packade ur alla 1780 kuvert. Vinkade hejdå till dem och kände oss ganska nöjda. Hoppas julklappen blir poppis, eller åtminstone inte totaldissad...

5 kommentarer:

Unknown sa...

Julklappen blev väl mottagen! Upptäckte dessutom först nu efer att ha läst om innehållet i kuvertet att jag även fått ett medlemskort. Hade missat det först! Nu blev jag ju glad en gång till, dubbel glädje i en julklapp liksom :-)

hauge sa...

Se till att doktorn lämnar sina platådojjor hemma nästa gång!
Vem av ungarna skall få reflexen utan hjul????????????
:-))

Lilldocke sa...

Haha, den är bara under temporärt däcksbyte... Och det fixar du ju snabbt!

Markus sa...

Jo både dotter och fru slåss om julklappen, så visst var den välkommen!

SuperSport sa...

Utan hjul!!!!! Det är fan i mej STOR humor!
Jag fick en utan lack, tack för det jag har ju bara två att lacka i vinter.