onsdag 24 februari 2010

Hälsokontroll

Ja, det ska man ju göra ibland. Och när den eländiga förkylningen vägrar släppa, håret trillar, huden är torr som fnöske och naglarna går i bitar så kanske det passar extra bra att klämma in den. Det kanske är någon brist som kan avhjälpas, taskigt blodvärde är ju inte helt ovanligt.

Fyller i formuläret och svarar snällt på frågorna. Tar blodprov och blir mätt och vägd. BMI 21,4, midjan klart mindre än höften, damen är nöjd. Lågt blodtryck som vanligt, men det är ju medicinskt bra. Svar på blodprov nr 1, kolestorolet är fin-fint. Riktigt bra säger hon till och med.

Jaha, blodvärdet då? Dröjer lite till, först syn- och hörselkontroll. Utmärkt syn och hörsel (det är tydligen skillnad mellan att höra och att lyssna...), ser till och med raden under den som ger 1.0. Och där kom svaret på blodvärdet, alldeles utmärkt det med.

Jaha, frisk som en nötkärna alltså. Jättekul, men varför så trött? Bara att våga sätta igång med träningen sa hon, så jag avslutade dagen med att gå hem från jobbet. 40 minuter, nu är det bara att öka!

6 kommentarer:

hauge sa...

Undrar vilket som är bäst?
Maäta bra och må dåligt eller tvärt om.....
BM på 21 är ju riktigt bra. En annan har en bit kvar. Snorig och tött passar dåligt inför avresan till C. men det blir nog fint när man kommer dit!
När solen tittar fram piggnar m,an till!!

hauge sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kattson sa...

Grattis till värdena. Inte underligt om du känner dig lite sliten med allt som du har och har haft omkring dig. Det kommer ofta lite i efterhand. Kram

Cissi sa...

Ni håller ju på och roddar med nya lägenheten så det är väl inte så konstigt om du är sliten. Öven om man hyr folk till det så är det ju en psykisk anspänning med nåt nytt. Eller så är du bara vårtrött. Här har det rasar av nö från taken så det låter som riktiga åskmuller.

Unknown sa...

Skönt att värdena är bra. Träning är lösningen på tröttheten tror jag. Du blir trött i kroppen men pigg i knoppen!

SuperSport sa...

Men det är nog dags att ta pulsen på bloggen ;)